Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa

Danijela Milićević

- Danijela Milićević

Данијела Милићевић је дипломирала на Филолошком факултету у Београду и стекла звање професора српског језика и књижевности са општом књижевношћу.

Ради у ОШ ,, Јанко Веселиновић ” у Београду и има двадесет једну годину стажа.

Била је руководилац Општинског актива наставника српског језика Општине Вождовац шест година, а од 2017. године изабрана је за председника Београдске подружнице Друштва за српски језик и књижевност Србије.

Часопис ,,Јанкове новине”, који је приредила и објавила са ученицима и колегиницом Маријом Мандић, освојио је прву републичку награду за најбољи основношколски часопис, и то прве године када је установљена награда за часописе основних школа. Конкурс је расписало Друштво за српски језик и књижевност Србије.

Воли рад са ученицима и труди се да подстиче њихову креативност, слободу размишљања и закључивања, као и да прати потребе савременог ученика, спајајући традиционално и савремено. Неки од пројеката које је спровела кроз огледне, угледне  и јавне часове јесу: Обрада породичног романа Мој дека је био трешња Анђеле Нанети, Јавни час са одељењима седмог разреда Доживљај авантуристичког романа Мали Принц Антоана де Сент Егзиперија, Инфинитив у кухињи, мултимедијални час – Обрада народне епске песме Диоба  Јакшића  (у корелацији са више предмета), Обрада и примена функционалних стилова,  Драмска адаптација романа Гора преображења Љиљане Хабјановић Ђуровић, Драмска адаптација народне шаљиве приче Еро с онога свијета (мултимедијални приступ), Родољубље у обрађеним књижевним делима, Средњовековна уметност као инспирација и други.

Ученици које припрема за такмичења сваке године остварују пласмане на општинско, градско и републичко такмичење.

GRAMATIKA 5
GRAMATIKA 5 Заснована на исходима, новом Плану и програму наставе и учења, новом методичко-дидактичком приступу у потпуности прилагођеном садашњим генерацијама и њиховом хоризонту очекивања. >>>
povez: Broš |
na sajtu: 750,00 DIN
Pročitaj više
Radna sveska 5
Radna sveska 5 По први пут, методички обрађена радна свеска, са развијеном апаратуром која омогућава више нивоа провере напредовања ученика и усвојеног знања.У потпуности заснована на моделу питања која долазе ... >>>
povez: Broš |
na sajtu: 580,00 DIN
Pročitaj više