Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa

Politika privatnosti

Полиса приватности

Наше обавезе у очувању приватности корисника

ВУЛКАН ИЗДАВАШТВО се залаже за очување принципа приватности у сакупљању, коришћењу и заштити корисничких информација. У складу са овим начелима ВУЛКАН ИЗДАВАШТВО д.о.о:

- Доставља обавештења корисницима по устаљеној пракси.

- Омогућава избор на који начин ће се подаци користити у маркетиншке сврхе.

- Обезбеђује могућност ажурирања или промене података.

- Ограничава доступност ваших информација.

- Омогућава контакт у вези питања која су везана за заштиту приватности.

ВУЛКАН ИЗДАВАШТВО д.о.о. високо цени однос који има са својим купцима и одговорно је посвећен управљању информацијама о корисницима. Велика пажња је усмерена ка чувању личних информација, у складу са постојећим законима о приватности и у складу са интерним стандардима и пракси.

Полиса заштите приватности Вулкан издаваштво д.о.о.

Ова полиса описује информације и праксу у заштити приватности која се примењује у малопродајним објектима ВУЛКАН ИЗДАВАШТВО д.о.о, Wеб страницама vulkan-izdavastvo.nbsoftdev.com и свим другим локацијама, приликама и дешавањима на којима се прикупљају информације од стране ВУЛКАН ИЗДАВАШТВО д.о.о. или у његово име. Када нам проследите Ваше лицне информације, пристајете на праксу коришћења информација на начин како је то описано у овој полиси.

Примењивост ове полисе не важи на Wеб страницама ван домена vulkani.rs и ВУЛКАН ИЗДАВАШТВО д.о.о, а којима се приступа са vulkani.rs Wеб страница путем веза ка другим Интернет презентацијама које су у власништву трећег лица. Желимо да Вас подстакнемо да прочитате полисе о заштити приватности ових других Интернет страница како би сазнали на који начин они сакупљају, користе, размењују и обезбеђују Ваше податке.

У име ВУЛКАН ИЗДАВАШТВО д.о.о. обавезујемо се да ћемо чувати приватност свих наших купаца. Прикупљамо само неопходне, основне податке о купцима/ корисницима и податке неопходне за пословање и информисање корисника у складу са добрим пословним обичајима и у циљу пружања квалитетне услуге. Дајемо купцима могућност избора укључујући могућност одлуке да ли желе или не да се избришу са маилинг листа које се користе за маркетиншке кампање. Сви подаци о корисницима/купцима се строго чувају и доступни су само запосленима којима су ти подаци нужни за обављање посла. Сви запослени у ВУЛКАН ИЗДАВАШТВО д.о.о. одговорни су за поштовање начела заштите приватности.

Типови обавештења корисницима

- Огласи

- Лифлети

- Newsletter

- Поштанска писма

- Каталози

- Телефонски позиви

- Вибер поруке

- СМС поруке

Типови прикупљаних информација

Информације које ВУЛКАН ИЗДАВАШТВО д.о.о. може прикупљати су:

- Ваше контакт информације (име, презиме, поштанска и имејл адреса, број телефона)

- Информације за наплату и испоруку (број кредитне картице, адреса за испоруку)

- Информације личног избора (листа жељених производа, коментари о понуђеним производима…).

Прикупљање информација

У току куповине или током коришћења наших сервиса или услуга, можемо Вам затражити Ваше личне информације. То се може десити у следећим случајевима:

- приликом онлајн регистрације корисничког налога

- при куповини производа

- коришћењем неког сервиса или услуге

- при достави

- учествовањем у наградним играма, поклонима, анкетама и истраживањима

- успостављањем контакта преко Wеб страница или у књижарама које прихватају чланску картицу КДК

- учествовањем у другим активностима ВУЛКАН ИЗДАВАШТВО д.о.о.

Коришћење информација

Прикупљене информације се користе у следећим случајевима:

- попуњавање форми у захтевима за информацијама

- организација и администрација чланског клуба

- обезбеђивање и пружање корисничких сервиса

- организација и администрација наградних игара, поклона, анкета и истраживања

- понуда нових производа и сервиса

- побољшање ефективности наших Wеб страница, маркетиншких активности, сервиса и понуде

- спровођење истраживања и анализа

- слање информација у маркетиншке сврхе

- обављање других пословних активности

Прослеђивање личних информација

ВУЛКАН ИЗДАВАШТВО д.о.о не продаје и не изнајмљује Ваше личне податке трећим лицима.

Могућност не прихватања маркетиншких активности

Једном када прикупимо Ваше податке, можемо Вам послати маркетиншка обавештења која садрже повољне понуде, промоције, продајне акције и остале садржаје. У сваком тренутку имате опцију не прихватања будућих маркетиншких обавештења vulkani.rs.

За престанак примања маркетиншких обавештења, молимо Вас да предузмете неку од следећих опција:

- Следите упутства за одјаву у примљеним маркетиншким обавештењима која су послата са наше стране.

- Путем слања имејла на адресу kdk@vulkani.rs са темом „Одјава“.

- Путем поштанске адресе: Вулкан издаваштво д.о.о., Господара Вучића 245, 11050 Београд.

При слању имејла или поштанског писма, молимо Вас да упишете своје пуно име и презиме, адресу, број телефона, имејл адресу и да специфично назначите који тип маркетиншког оглашавања (нпр. имејл, директна поштанска писма или телефонске позиве) не желите да добијате. На тај начин ће бити осигурана Ваша идентификација у нашем систему како би успешно процесирали Ваш захтев.

ВУЛКАН ИЗДАВАШТВО ће предузети неопходне кораке како би имплементирали Ваш захтев за престанак добијања маркетиншких обавештења. Молимо Вас да нотирате да због обраде података, поштанских и системских рокова, ова процедура може потрајати 10 радних дана за имејл поруке и 6 недеља за директно слање поште. Док ова промена не ступи на снагу, могуће је да ћете у том периоду и даље добијати наша маркетиншка обавештења.

Такође треба нотирати да и када се одјавите од пријема маркетиншких обавештења, могуће је да ћете и даље добијати пословна обавештења као што су потврде о наручивању робе, информације о повраћају робе, или остала обавештења која се тичу ВУЛКАН ИЗДАВАШТВОд.о.о компаније.

Обезбеђивање сигурности за личне податке

Било да купујете путем Интернета или у нашим књижарама, примењују се мере безбедности и разумне предострожности како би се спречио губитак, злоупотреба и неовлашћени приступ Вашим личним подацима који су под нашом контролом. ВУЛКАН ИЗДАВАШТВО не може да осигура или гарантује сигурност било ког податка који се прослеђује путем електронске поште, тако да то радите на сопствену одговорност.

Обзиром да је сигурност Ваших личних података висок приоритет, предузет је одређен број акција како би омогућио поуздан, тачан и сигуран трансфер података. Wеб странице ВУЛКАН ИЗДАВАШТВA користе технологију енкрипције, као што је Secure Sockets Lauer (SSL), како би се заштитили Ваши лични подаци током трансфера података.

Како би подигли ниво сигурности, приликом креирања корисничког налога на нашим Wеб страницама, потребно је да одаберете личну шифру која би требало да садржи од 6 до 30 словних карактера укључујући комбинацију и слова и бројева. Лично сте одговорни за очување тајновитости ваше шифре или података о корисничком налогу.

Коришћење Интернет колачића (Cookies), осталих технологија и трећих лица за прикупљање података

Интернет колачић је мала датотека коју Wеб страница или имјел порука шаље Вашем Интернет читачу, који га онда може сачувати на Вашем хард диску. Наше Wеб странице и имејл поруке користе Интернет колачиће како би максимално персонализовали процедуру куповине на нашим Wеб страницама. Колачић симулира непрекидну конекцију. Они омогућавају чување информација о Вашим подешавањима и сесијама и дозвољава приступ Wеб страницама без поновне персонализације.

Web читач (browser) се може подесити да не прихвата Интернет колачиће. У том случају ћете бити у могућности да гледате наше Wеб странице, али нећете моћи да креирате кориснички налог или да направите поруџбину.

Наш Wеб сервер аутоматски сакупља информације као што су адреса (URL) Web странице са које сте дошли, које странице сте посетили на нашој Интернет презентацији, који Wеб читач користите за преглед наших Wеб страница и остале статистичке податке који нам помажу да схватимо и разумемо како посетиоци користе наше Wеб странице.

Wеб странице Vulkani.rs користе сервисе које обезбеђују трећа лица и која у наше име, путем интернета, анализирају саобраћај и посећеност наших Wеб страница. На тај начин могу бити прикупљане анонимне информације о Вашим посетама нашим Wеб страницама и Вашој интеракцији са нашим оглашавањима. За те потребе се могу користити технологије сличне онима које смо описали у претходним пасусима, како би се измерила ефикасност оглашавања и имејлова.

Ажурирање личних података

ВУЛКАН ИЗДАВАШТВО жели да Ваши лични подаци буду тачни и комплетни. Обезбедили смо неколико различитих метода за ажурирање истих.

Ако сте креирали кориснички налог на vulkani.rs Wеb страницама, можете ажурирати Ваше податке након пријаве.

У горњем десном углу кликните на ваше корисничко име. Када измените жељене податке кликните на „Сачувај“ .

Сигурност плаћања платним картицама

Зарад електронског плаћања Услуга, ВУЛКАН ИЗДАВАШТВО може користити електронске услуге банака са важећом дозволом за рад Народне банке Србије, које су такође обрађивачи података о личности иако ни у једном тренутку информационом систему ВУЛКАН ИЗДАВАШТВА неће бити доступни подаци о корисниковој платној картици и дате ВУЛКАН ИЗДАВАШТВО не прикупља. Свака од датих банкарских трансакција заснива се на употреби одговарајућих протокола, док се конкретни подаци преносе у складу са најсавременијим стандардима енкрипције.

Изјава о конверзији валута

Сва плаћања ће се вршити у српској валути - динарима (РСД). Износ на који ће рачун ваше кредитне картице бити задужен добија се конверзијом цене у еврима у српски динар према важећем курсу Народне банке Србије. Приликом задуживања ваше кредитне картице, исти износ се конвертује у локалну валуту према курсу удружења кредитних картица. Као резултат ове конверзије постоји могућност благе разлике од оригиналне цене наведене на нашем сајту.

Опис начина заштите поверљивих података о трансакцији при плаћању платним картицама

Нити једног тренутка подаци о платној картици нису доступни нашем систему. Сви подаци о куповини видљиви су само администратору. Подаци о Вашој кредитној картици биће шифрирани и доступни само банци која обавља трансакцију.Прикупљање информација од малололетна лица

Ако се ради о малолетном лицу које није навршило 13 (словима: тринаест) година, за обраду података пристанак мора дати родитељ који врши родитељско право, односно други законски заступник малолетног лица.

Vulkani.rs неће свесно или намерно сакупљати личне податке од деце путем Интернета, која су млађа од 13 година.

ВУЛКАН ИЗДАВАШТВО предузима све разумне мере у циљу утврђивања да ли је пристанак дао родитељ који врши родитељско право, односно други законски заступник малолетног лица, узимајући у обзир доступне технологије.

Контакт

Уколико имате питања или притужбе које се тичу приватности и сигурности Ваших података, или уколико имате сазнања или сумњу о нарушавању приватности или сигурности, молимо Вас да нас контактирате на неки од следећих начина:

  1. Позовите нас на број телефона: 011 3087 515
  2. Пошаљите е-маил на: kdk@vulkani.rs
  3. Пошаљите писмо на поштанску адресу:

Вулкан издаваштво д.о.о.

Господара Вучића 245

11050 Београд

Заштита поверљибих податарака о трансакцији приликом онлајн куповине

Приликом куповине у интернет продавници вулкани.рс поверљиве информација се преносе путем јавне мреже у заштићеној (криптованој) форми употребом ССЛ протокола и ПКИ система, као тренутно најактуелније (state of тhе аrт) технологије.

Сигурност података приликом куповине, гарантује процесор платних картица, Банца Интеса ад Београд, па се тако комплетни процес наплате обавља на страницама банке. Ни једног тренутка подаци о платној картици нису доступни нашем систему.