Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
četvrtak, 16. maj 2019.
Do pobede u IT karavanu uz naše udžbenike

Poslednji finalista takmičenja iz digitalne pismenosti i bezbednosti ovogodišnjeg IT karavana je OŠ „Dragiša Mišović“ iz Čačka. Pobedničku ekipu predvodio je Dalibor Čukljević, nastavnik informatike u ovoj školi i autor našeg udžbenika za informatiku i računarstvo. 

 

- Učenici petog i šestog razreda (Julijana Bojović, Milica Erić, Lazar Ranković i Igor Đorđević) učestvovali su u takmičenju iz informatike i bezbednosti na internetu. U pripremi za ovo inovativno takmičenje koristili smo  i nove udžbenike izdavačke kuće Vulkan znanje. Ovaj uspeh naših učenika je pokazatelj vrednosti i primenljivosti udžbenika koji će od sledeće školske godine biti dostupan svim nastavnicima i učenicima – rekao je Čukljević.

 

Udžbenik informatike i računarstva za šesti razred je osmišljen da na zanimljiv način proširuje i nadograđuje poznavanje digitalnih sadržaja i rada s programima za njihovu obradu i prezentovanje, kao i bezbednog pristupa ni rada na internetu. U programu GIMP prikazane su osnove obrade digitalnih slika i rad sa slojevima. Uvod u tekstualno programiranje u programskom jeziku Pajton prikazano je rešavanjem problema iz drugih predmeta, dok su projektnim zadacima na kraju tematskih celina obuhvaćene teme digitalnog nasilja, zdravog načina života i učenja.