Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
ponedeljak, 25. februar 2019.
Besplatni udžbenici za prvake i petake
Oбавештавамо вас да је Министарство просвете, науке и технолошког развоја 19.02.2019. године упутило допис свим школама у Србији 19.02.2019. којим је потврдило да ће избор уџбеника за први и пети разред бити одржан у складу са Законом о уџбеницима.

Како је наведено у допису,  у циљу унапређења образовно-васпитног рада школе могу одлучити да поново бирају уџбенике за први и пети разред основног образовања за школску 2019/2020. годину.

Претходни допис од 17. јануара, како се истиче, само је препорука, којом је ресорно министарство желело да финансијски помогне родитељима јер, у случају новог одабира,  ученици не би могли да наслеђују уџбенике првог и петог разред. 

Иако су уџбеници за први разред, као и највећи број уџбеника за пети разред  радног карактера и имају дигиталне кодове који важе годину дана и  родитељи ће морати да их купе независно од тога да ли се бирају нови уџбеници, издавачка кућа Вулкан издаваштво одлучила је да подржи идеју Министарства просвете и пружи конкретну помоћ родитељима. 

Наиме, ученицима свих школа које одлуче да користе уџбенике за први и пети разред Вулкан издаваштва у школској 2019/2020. години наша издавачка кућа поклониће уџбенике за млађег брата или сестру који следеће године крећу у први или пети разред и који због промене  уџбеника не би могли да наследе уџбенике старијег брата или сестре, а који су у школској 2018/2019.години похађали први или пети разред.

Верујемо да ће наша помоћ родитељима и подршка Министарству просвете, науке и технолошког развоја истовремено омогућити школама да, руководећи се пре свега квалитетом и унапређивањем образовно-васпитног рада, слободно и у складу са законском регулативом изаберу уџбенике из којих ће учити њихови ученици.